Cruise med Kruser - omtale fra Sjøen for alle - Kruser AS

Dette skriver:

Sjøen for alle logo
Kruser logo sort

Cruise med Kruser

Hørt om Kruser AS? Selskapet tilbyr andeler i en båtpool i Indre Oslofjord. Målet er å selge 100 andeler i 20 båter av typen Askeladden C61 Daycruiser.

Delingsmodell = Bekymringsfritt båtliv
Christer Ervik med kompanjonger etablerte Kruser AS i november 2018. Selskapet tilbyr andeler i båtpool bestående av Askeladden-båter i Indre Oslofjord fra og med sesongen 2019. Visjonen er å skape et bekymringsfritt båtliv for båtfolket og miljøet. Ervik sier:

– Ambisjonen er å være det beste alternativet for båtfolk som bruker båt 10-30 dager per sesong. Vi starter med et tilbud til erfarne og ansvarsbevisste båtfolk over 25 år. Det eneste de trenger å gjøre, er å reservere båten og ta det ansvaret som følger med båtbruk når de er ute på fjorden. Kostnadene er 100 % forutsigbare, og de slipper å forholde seg til arbeidet som skjer mellom bruk og utenom sesong.

– Vi regner med å ha minimum 25 andeler solgt før Sjøen for Alle åpner, og vi selger inntil 100 andeler fordelt på 20 båter for 2019-sesongen. På sikt er målsetningen å etablere Kruser AS i tettsteder i store deler av landet, samt introdusere delingskonseptet i andre land i Europa. Se for deg at du kan booke båt i Fredrikstad, og ta turen til Hvaler om du er nysgjerrig på andre deler av Oslofjorden. Høres ikke det bra ut, sier Ervik.

Last ned vår brosjyre som forklarer hvordan du kan nyte båtlivet og slippe all egeninnsats
emptypixel
Som medeier i båtpool hos Kruser har du tilgang til båt når det måtte passe. Kruser vil tilby identiske ASKELADDEN C61 CRUISER for sesongen 2019.
Som medeier i båtpool hos Kruser har du tilgang til båt når det måtte passe. Kruser vil tilby identiske ASKELADDEN C61 CRUISER for sesongen 2019.

Nyfiken på Sjøen for Alle-respons
På Sjøen for Alle 20.-24. mars er målsetningen å selge de gjenværende andelene for 2019-sesongen. Kruser vil møte potensielle kunder, skape relasjoner og høre publikums tanker og ideer om fordeler og ulemper rundt konseptet. Christer Ervik sier:

– Så klart Norges største båtmesse vil gi en pekepinn på markedsinteressen. Vi vil vite hva publikum tenker om flere båt-størrelser og tar gjerne en prat med nysgjerrige.

– Den største fordelen med Kruser er at båtlivet blir 100 % forutsigbart. Som andelseier trenger du kun å forholde deg til båten når du bruker den. Vi har laget et regnestykke: Representasjonsreglene + deling mellom bruker som benytter båten mellom 10-30 turer i sesongen, og delingsforholdet (5 andeler per 1 båt, der alle andelene kan booke alle båtene), har vi simulert til at man vil få båt 9,2 av 10 ønskede reservasjoner. I tillegg skal vi tilby ekstratjenester som vask, matlevering og vannsportutstyr.

emptypixel
Som andelseier trenger du kun å forholde deg til båten når du bruker den. 100% komfort – 0% egeninnsats. Kruser vil tilby identiske ASKELADDEN C61 CRUISER for sesongen 2019.
Som andelseier trenger du kun å forholde deg til båten når du bruker den. 100% komfort – 0% egeninnsats. Kruser vil tilby identiske ASKELADDEN C61 CRUISER for sesongen 2019.

Alternativ til leie og kjøp
Christer Ervik sier at Kruser-konseptet er utviklet etter input fra fagpersoner, båtentusiaster og leverandører. Ideen har sitt utspring i at mange ønsker seg båt, men har hverken praktisk eller økonomisk tilgang. Båter kan ligge ubrukt i havnen på fine sommerdager, og for mange kan jobb og forpliktelser begrense bruken selv om de i utgangspunktet elsker å være på sjøen:

– Noen opplever at leie av båt kan være uforutsigbart, og mange vegrer seg for kjøp av ulike årsaker. Derfor spurte vi oss selv og andre om hva som skal til for at deling av båt blir attraktivt. Resultatet er at Kruser-konseptet går ut på å gi andelseierene de fordelene en har som båteier – samtidig som vi fjerner ulempene målgruppen opplever med det å eie og leie båt.

Ervik understreker at Kruser-konseptet ikke dekker alles behov, og at for mange vil det å leie eller eie båt fortsatt være det beste alternativet.

– Men Båtlivsundersøkelsen for 2018 viser at 55 % av de spurte kun benytter båten 3,5 dager i juli i gjennomsnitt. Om daycruiserne brukes så lite, kan det være fornuftig å delta i en båtpool. For tre sesonger betaler du kr 137225.- ved skadefri kjøring, og det inkluderer alt unntatt drivstoff og eventuell egenandel ved bruk av forsikring. I tillegg betales et innskudd på 50.000,- som en får tilbake etter 3 år. (Ny pris rettet etter artikkel ble publisert).

Vil cruise på miljøbølgen
Christer Ervik forteller at bedriften ønsker å bidra til at flere kan nyte båtlivet på en trygg og bærekraftig måte. Han påpeker at gjennom å dele båt med andre, vil infrastruktur som brygge-, og havneanlegg utnyttes bedre, og en legger igjen færre giftstoffer i havet fra bunnsmøring og drivstoff. Han sier:

– Synergieffekten blir at flere får tilgang til den private båtbruken de ønsker, men til en lavere kostnad for miljøet. På sikt vil Kruser satse på null-utslippbåter for å minimere miljø-fotavtrykket. Vi ønsker å påvirke miljøet positivt via aktiv datainnhenting og lignende, og oppfordrer de som kunne tenkt seg et samarbeid om miljøprosjekter til å ta kontakt med oss.

emptypixel
Askeladden C61 er en moderne høykvalitets daycruiser med mange gode kvaliteter. Kruser vil tilby identiske ASKELADDEN C61 CRUISER for sesongen 2019.
Askeladden C61 er en moderne høykvalitets daycruiser med mange gode kvaliteter. Kruser vil tilby identiske ASKELADDEN C61 CRUISER for sesongen 2019.

100 interesserte på to uker
Christer Ervik er overbevist om at Kruser AS har truffet en nerve i markedet. I slutten av januar 2019, etter to ukers markedsføring, har over 100 interessenter tatt kontakt, 8000 besøkt hjemmesiden, og flere avtaler er inngått.

– Vi går for en folkekjær båt med gode sjøegenskaper, høy kvalitet og snertne detaljer. Askeladden C61 Daycruiser er en klassiker med praktisk inngang til cockpit fra akterdekk, et kjekt spyletoalett og flott design. Askeladden Boats er like opptatt av miljøet som det vi er, og de fyller dermed rollen som den perfekte samarbeidspartner.

Kruser-konseptet kort fortalt
Konseptet går ut på avtalt pris for 3 år, hvor antall andeler/antall båter = 5. Samtlige båter i poolen er identiske og likt utstyrt, og kan benyttes av alle andelseierne. Reservasjon kan skje frem i tid og på impuls samme dag. Alt er inkludert i en fast pris, og en har kun ansvaret for båten når en bruker den.

Er du interessert i å få vite enda mer om hvordan du kan få andeler i en båtpool til sommerferien? Ta turen til Sjøen for Alle og slå av en prat med Kruser AS! Besøk også deres hjemmeside her: www.kruser.no

Skrevet av: Ann-Sophie Stene/Sjøen for Alle

Vi takker:

Sjøen for alle logo
KRUSER logo hvit

Slik er båtlivet med Kruser

Som medeier i båtpool hos Kruser har du tilgang til båt når det måtte passe. Kruser ivaretar og organiserer alt det praktiske.

Kjøp andel i båtpool

Som medeier i båtpool hos Kruser har du tilgang til båt når det måtte passe. Kruser ivaretar og organiserer alt det praktiske.

Enkel reservasjon online. Nye båter av høy kvalitet ligger klare til båtsesongen 2019 i Oslo og omegn.

Reserver båt når du ønsker

Enkel reservasjon online. Nye båter av høy kvalitet ligger klare til båtsesongen 2019 i Oslo og omegn.

Oppleve og nyt skjærgården med Kruser

Opplev og nyt skjærgården

Lett tilgjengelig og klargjort for sesong. Kast loss og nyt fjorden med familie og venner.

KRUSER logo hvit

Kruser passer for deg som:

 • Allerede har erfaring med båt
 • Er over 25 år
 • Har båtførerprøven (eller tilsvarende kunnskap om du er født før 1980)
 • Ønsker båt i Oslo og omegn
 • Vil ha tilgang til båt når det passer deg
 • Ønsker at vinteropplag, service og vedlikehold ivaretas
 • Har godt båtvett med fokus på klima og miljø
 • Er kvalitetsbevisst og ønsker å utøve godt medeierskap

Vi ønsker at du skal vite

 • Andelseiere kan velge mellom alle båtene
  (5 andelseiere per båt)
 • Andelen du kjøper kan selges videre
 • Vårt mål er å finne en optimal delingsmodell
 • Vi jobber for mat levering på kaia
 • Vi samarbeider med deg som medlem for å skape de beste løsningene

Et lite pristillegg gir deg

 • Etterfylling av bensin
 • Utvask av båt etter bruk
 • Vannsport utstyr

Vi arrangerer gratis
informasjonsmøter
der tilbudet presenteres.

Vi viser deg gjerne
vårt båtvalg:
Askeladden C61?

KRUSER logo hvit

ASKELADDEN C61-CRUISER

Første båt ut for sesongen 2019

Vi i Kruser ønsker å gi deg som bruker en opplevelse så nær det å eie egen båt som mulig. Derfor starter vi opp en båtpool med like båter for god gjenkjennelse for deg som kunde. Det gir bedre kjennskap til båten og dermed høyere sikkerhet enn det å velge ulike modeller.

Vi er stolte av å kunne tilby Askeladden C61 daycruiser som Krusers første båt for deg som andelseier. Askeladden C61 er en moderne høykvalitets daycruiser med mange gode kvaliteter: Skroget er Askeladdens beste noensinne.

Viktige detaljer vi har lagt vekt på er: Enkel inngang til cockpit fra akter, toalett med septikk-tank og 30 liters kjøleskuff. Med 150 Hk, oppnår båten en fart på opptil 38 knop. Samarbeidet med Askeladden sikrer oss et godt service tilbud, som vil bidra til å holde båtene i god stand og med høy tilgjengelighet for deg som medlem.

Kruser har valgt Askeladden C61 cruiser som båt for 2019 sesongen

Båtenes utstyrsliste

 • Akterkalesje
 • Cockpit bord stort Silvertex med koppholdere
 • Solpute for cockpit bord stort
 • Spyletoalett Dusj akterdekk
 • Vindusvisker styrbord
 • Havnepresenning akter dekk
 • Askeladden C-Command 10” med Airmar DST800
 • C-Command stereo med 2 høytalere, DAB+, FM,
 • Kjøleskuff 30 liter
 • Ekstra batteri med laderelé
 • Batterilader C serie og P serie

Vi viser deg gjerne
vårt båtvalg:
Askeladden C61?

Opplev Askeladden C61

Det enkle og bekymringsfrie båtlivet

Enkelt, Tilgjengelig & bærkraftig

Kruser sine båter er enkle å reservere og som andelseier vil du ha god tilgjengelighet på båt.  Sammen med Kruser vil du bidra til bedre ressursutnyttelse av kystlinjen, båthavner og båter.»

Reduser kapital, risiko og tidsbruk

Erstatt kjøp av en egen båt med Kruser andelseie i ny båt. Del driftskostnader med andre, og spar deg for mye arbeid med organisering og vedlikehold, samtidig som du har god tilgjengelighet til en båt du kjenner godt.

Tilrettelagt etter egne ønske

For de gangene du skal unne deg litt ekstra eller bare spare tid til handel av mat og drikke eller opprydding, vil vi hjelpe deg med dette. Du reserverer, Kruser sørger for at båten er klar for tur, og tilrettelegger for ekstratjenester.

KRUSER logo hvit

Spørsmål og svar

Priser og betaling

 En 3-års avtale har en gjennomsnittskostnad per år på 63 000 kroner,- :

År 1: NOK 129 400,- andel + drifts avgift (99 500 kr. per andel med bruksrett av samtlige båter +  29 900 kroner drifts avgift).

År 2: NOK 29 900,-  drifts avgift

År 3: NOK 29 900,-  drifts avgift

Båtene har en markedspris på ca. 630.000,- ferdig levert med alt utstyr. Det er 5 andelseiere per båt. Andelseierne kan bruke alle båtene. 

Klikk her for å sammenligne KRUSER.NO med å eie egen båt

 • Innbetaling skjer først etter at vi har 30 signerte kundeavtaler på plass for oppstart i mai 2019.
 • 30 avtaler gjør at vi kan ha en forsvarlig drift og levere en tjeneste vi kan være stolte av.
 • Etter de 30 første, vil vi bestille båter fortløpende for hver 5. nye andel opp til maksimum 100 andelseiere.

Ved inngåelse av Kundeavtalen (etter 30 kundeavtaler) forplikter Kunden seg til innen 7 virkedager etter utsendt faktura fra Kruser å betale inn NOK 99500,- (Engangsbeløpet).

 • Bruksretten kan selges videre i annenhåndsmarkedet til personer som godkjennes av Kruser.
 • Kruser styrer per i dag ikke et annenhånds marked for dette, men det er noe vi vil vurdere i fremtiden.
 • Vi vil selvfølgelig være så behjelpelig som mulig ved et eventuelt videre salg.

Båt og brygger

 • Vi ønsker å spre båtene på noen havner fra Leangbukta i Asker og nordover til Oslo avhengig av egnethet, tilgjengelighet og ønsker fra kunder.
 • 2019 sesongen kommer vi til å satse på at båtene står 3 sentrale steder.
 • Vi er i dialog med flere så informasjon kommer fortløpende.
 • I 2019 satser vi på nye kvalitets daycruisere: Askeladden DC 61 med 150 Hk.
 • Båtene vil være godt utstyrt, med blant annet toalett m/septikk, og ekstra batteri.
 • Se våre sider for informasjon om båtene, eller klikk her for Askeladden.no

Vi ønsker å gi kundene en opplevelse nær det å eie egen båt. Vi vil se på muligheten til å tilby flere type båter i årene som kommer. Vi tar gjerne imot ønsker fra deg som kunde.

Reservasjoner og tilgjengelighet

 • Kruser vil gi andelseierne  tilgang til et mobil- og PC-tilpasset reservasjons-system som skal være enkelt å bruke.
 • Se forøvrig kundevilkårene for reservasjons-regler.

For å sikre god tilgjengelighet, har vi begrenset antall andelseiere til fem ganger antall båter. Alle andelseierne kan benytte samtlige båter. Båtdeling er for dem som bruker båten gjennomsnittlig.

Båtlivsundersøkelsen 2018 utført av Opinion AS, viser at for 75 % av båteierne ble båten i gjennomsnitt benyttet ca. 1.5 dager i mai, 3 dager i juni, 5.3 dager i juli, 3.1 dager i august og 1.1 dager i september. Vi har simulert båt-tilgjengeligheten gjennom hele sesongen basert på denne båtbruken hvor vi har tatt hensyn til høyere benyttelse i helgene. Vi har antatt 100 andelseiere.

Figuren under viser et typisk eksempel på hvor mange båter som er ledig samme dag. De grå feltene er dager hvor alle båtene er opptatt samme dag.

1000 slike simuleringer gir tilsvarende gjennomsnittlig resultat. Se også reservasjonsregler ved å laste ned kundevilkårene.

NB! Dette er statistisk simuleringer under gitte antagelser, og representerer ikke en reell situasjon.

Reservasjon:

Reservasjon gjøres online via vårt reservasjonssystem som åpnes 1. april for sesongen.

Sesongen er fra 1.mai – 30.september.

En reservasjons dag starter klokken 07:00 og varer til 07:00 neste dag.

Du kan benytte deg av alle tre måter å reservere båt på:

Gjentakende  reservasjon: Du kan alltid ha tre reserverte dager (maks en helgedag). Når du har benyttet en reservert dag kan du reservere en ny dag.

Impuls reserverasjon: Du kan når som helst reservere båt samme eller neste dag hvis det er ledig båt.

Earlybird reservasjon:  I tillegg til ovennevnte, kan du reservere én gang opptil fire dager (maks to helgedager) slik du selv ønsker. Dagene kan være sammenhengene eller hver for seg, plassert fritt utover sesongen. Reservasjonen kan flyttes/endres hvis ønskelig.

Fra 15. juni – 15. august kan du maks ha 4 dager reservert til en hver tid (gjelder Earlybird og Gjentakende reservasjoner samlet, men ikke Impuls reservering).

Med disse reservasjons mulighetene ønsker vi at samtlige kunder får en god tur ut på fjorden.

Andre spørsmål

Kruser vil jobbe for å kunne tilby tilleggstjenester som:

 • Levering av matvarer på brygger (hentepunkt)
 • Etterfylling av drivstoff
 • Utvask/rengjøring etter bruk
 • Vannsportpakke (vannski, wakeboard eller tube)
 • Flere vester blant annet til barn
  (Ut over standard vester på båtene – 4 stk. 2 herre og 2 dame)

Vi kommer tilbake med mer informasjon, når slike tjenester er på plass.

Du kan alltid ringe Kruser sin kontakt telefon i slike tilfeller.

 • Kruser forplikter seg til å inneha det antall båter (1 båt per 5 bruksrett) som vi har forpliktet oss til ved sesongstart.
 • Båtene skal være i god stand, moderne og stå i forhold til hva kunden er forespeilet.
 • Kruser vil ta seg av alt vedlikehold og sørge for at båtene er tilgjengelig ved reservasjon.
 • Kruser vil vedlikeholde et godt og enkelt reservasjons-system som kan enkelt brukes fra mobil, nettbrett eller PC.
 • Kruser vil etterstrebe at skader eller feil utbedres raskt, slik at brukerne opplever best mulig tilgjengelighet.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send ditt spørsmål til kontakt@kruser.no

Eller ring Daglig leder – Christer Ervik på telefon 970 75 259 mellom klokken 08:00-22:00.

Om Kruser

Hvorfor Kruser AS?

Vi ønsker alle et godt båtliv, og båtlivet kan være en blanding av gleder og bekymringer. De fleste av oss elsker sjøen, men vi har ikke tid til å bruke båten så ofte som vi skulle ønske. Vi ønsker å bidra til at båter kan brukes av flere, slik at ressursene utnyttes bedre. Deling har klare miljøfremmende fordeler med både flere brukere per båt, og ikke minst flere brukere per benyttet meter strandlinje. Deling er en megatrend som vil bidra til bedre ressursutnyttelse og er mere bærekraftig for miljøet. Ved å være med på deling av båt i stedet for å eie egen vil du også være med på å bidra til et bedre miljø.

Vi ønsker ikke å stoppe vårt engasjement for bedre miljø ved deling. Vi ønsker å bidra til redusert forurensing fra båter og båtliv, og vi har ambisjoner om å ta i bruk null-utslipps båter over tid. Vi ønsker å bli en betydelig pådriver for et renere båtmiljø.

Send oss en e-post med
dine spørsmål eller innspill.

Hvem er vi?

thorbjrn-rekdal-kruser

Thorbjørn Rekdal er styreleder og medeier i Kruser AS. Thorbjørn er vokst opp på det blide Sørlandet. Har mye erfaring fra egen båt og er også glad i kajakk. Thorbjørn har mer enn 20 års erfaring i ledende stillinger i PGS. Har hatt ansvar for store prosjekter innen forretningsutvikling i tillegg til mer enn 10 år med internasjonalt resultatansvar.  

christer-ervik-kruser

Christer Ervik er daglig leder og medeier i Kruser AS. Har vokst opp med båt og brenner for nyttig bruk av ressurser i en verden med klima og miljø utfordringer. Har bakgrunn fra finans og forsikring, med etterutdanning innen HR og ledelse fra Høyskolen Kristiania samt Entreprenørskap og innovasjon fra NMBU. Har under og etter studier jobbet med nettverksbygging for ledere og oppstartsvirksomhet innen cyber security i olje og gass.

Hjelp oss å dele!

Kjenner du noen båtentusiaster som kunne være interessert i en andelsbåt fra Kruser? Hjelp dem å finne oss!

Start typing and press Enter to search

Informasjonsmøte

Jeg vil gjerne delta på informasjonsmøte

Vi trenger ditt telefonnummer slik at vi kan ta kontakt med deg.

Vi trenger din e-postadresse slik at vi kan sende deg informasjon.

Se vår personvernerklæring her

Avtal visning

Jeg vil gjerne se Askeladden C61 Cruiser – kontakt meg for å avtale visning.

Vi trenger ditt telefonnummer slik at vi kan ta kontakt med deg.

Vi trenger din e-postadresse slik at vi kan sende deg informasjon.

Se vår personvernerklæring her

Last ned andelsavtale

For å bli andelseier i Kruser må avtalen lastes ned, signeres og returneres til oss

Vi trenger ditt telefonnummer slik at vi kan ta kontakt med deg.

Vi trenger din e-postadresse slik at vi kan sende deg informasjon.

Se vår personvernerklæring her

Bli andelseier

Ja takk, jeg vil gjerne kjøpe meg inn som andelseier og få bruksrett til Kruser sin båtpool.

Fyll inn dine kontaktopplysninger nedenfor for å få tilsendt avtaledokumenter til signering

Vi trenger ditt telefonnummer slik at vi kan ta kontakt med deg.

Vi trenger din e-postadresse slik at vi kan sende deg informasjon.

Se vår personvernerklæring her

Last ned brosjyre

Vi trenger ditt telefonnummer slik at vi kan ta kontakt med deg.

Vi trenger din e-postadresse slik at vi kan sende deg informasjon.

Se vår personvernerklæring her