Elbåter i ny delingstjeneste: – Et genialt konsept, sier Unni Berge, kommunikasjonsleder i Norsk elbilforening.

Til våren kan du få tilgang på båt hele sesongen uten å eie, uten vedlikehold og uten båtplassproblematikk. Og det kanskje beste av alt: Uten å forurense.

Det nystartede selskapet Kruser har kastet seg på bølgen av delingstjenester vi har sett ta av for elsparkesykler og biler, men dette selskapet har kastet konseptet på havet – i hvert fall i overført betydning.

Nå har de lansert delingskonseptet som skal sjøsettes til våren, en småbåt-pool som bare består av elektriske båter.

Planla å bruke fossilbåter

– Vår opprinnelige idé var å benytte ordinære båter i poolen. Men da vi fant at det er mulig å kombinere gode brukeropplevelser med langt mer miljøvennlige båttyper, bestemte vi oss for å bare bruke elbåter, sier Christer Ervik, daglig leder og gründer av Kruser.

Det er faktisk mye som tyder på en delingstjeneste som denne kan ha enda bedre forutsetninger for å lykkes til sjøs enn på landejorda:

En undersøkelse foretatt av Opinion i fjor viste at halvparten av norske båteiere i snitt bruker båten sin bare ni ganger i løpet av en sesong. I tillegg slipper båtfolket både vedlikehold og båtplassproblematikk hvis de velger båtpool fremfor å eie selv.

– Båtdeling er åpenbart et genialt konsept. Og ekstra flott er det selvsagt at disse båtene er elektriske og følgelig utslippsfrie, sier Unni Berge, kommunikasjonsleder i Norsk elbilforening.

Færre miljøgifter

– Tanken bak det hele er å skape et bekymringsfritt båtliv for både folk og miljøet, der du som kunde slipper alt det praktiske arbeidet og kun har ansvaret når du bruker båten, sier Ervik.

Konseptet har også andre fordeler: Bunnstoffet som fritidsbåter settes inn med i forkant av hver sesong, inneholder store mengder mikroplast og andre giftstoffer som ender opp i havet etter hvert, helt uavhengig av om man bruker båten mye eller lite.

TEKST: Martin Thronsen
Les hele artikkelen om Kruser her.

Følg oss gjerne på Facebook, LinkedIn og Instagram og nyhetsbrev så vet du alltid hva som skjer med Kruser!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *