Trygghet og selvtillit i båten skaper større glede på sjøen

 • 1

  Båtførerbevis

 • 2

  Digital Onboarding

 • 3

  Praktisk Onboarding

 • 4

  To båtførere over 25 år per medlemskap

Våre kurs

Slik skaffer du deg båtførerbeviset

Om du har behov for båtførerbevis finnes det mange måter å skaffe seg dette . Du kan ta kurs hele året, men vi anbefaler at du skaffer deg båtførerbeviset i vinterhalvåret. Alternativene vi tilbyr for våre medlemmer er:

 1. Digitalt kurs fra Redningsselskapet kan kjøpes til medlemspris i kruserappen.
 2. Nettkurs fra Waypoint med 150 kr rabatt via personlig rabattkode.
 3. Intensivkurs fra Lanternen med 30% rabatt via personlig rabattkode. Både kurs og eksamen gjennomføres i løpet av en formiddag/ettermiddag.
 4. Intensivkurs fra Waypoint med 400 kr rabatt via personlig rabattkode. Både kurs og eksamen gjennomføres i løpet av en formiddag/ettermiddag.
 5. Med unntak av intensivkursene må eksamen gjennomføres separat fra kurset. Du kan enten gjennomføre eksamen via Båtførerregisteret eller ta privatisteksamen hos Lanternen med 30% rabatt via personlig rabattkode.

*Uavhengig av rabatter, kurs- og eksamensform må alle som ønsker å gjennomføre eksamen registrere seg hos båtførerregisteret.no og betale eksamensavgiften (p.t. 813 kr). Denne avgiften er ikke tilknyttet Kruser AS, men en nasjonal standard pris for alle som vil ha båtførerbevis. Du vil måtte fremvise bekreftelse på dette før eksamen.

Digital Onboarding. I appen finner du filmer som gir deg nyttig informasjon om booking, sikkerhet på sjøen og startprosedyre for de ulike båtene. Se filmene før din første tur eller basiskurs i båtføring. Det er viktig å se filmene for de ulike båtmodellene for å få en best mulig opplevelse når du skal ut på sjøen.

Praktisk Onboarding. Vi tilbyr «Basiskurs i båtføring» til deg som har lite eller ingen erfaring med å føre båt. Vi blir med deg ut på sjøen og lærer deg alt som trengs for at du skal føle deg trygg som båtfører. Kurs for lite eller ingen erfaring bestilles i appen til henholdsvis 790 og 1490 kr per person. Dette kan gjennomføres april-september. Det er mulig å være opptil tre personer per kurs og du kan ta med deg de du ønsker (også ikke-medlemmer).

Har du mye erfaring med båt trenger du ikke bestille praktisk onboarding. Vi vil automatisk møte deg på bryggen for en kort introduksjon til første tur. 

Du må være fylt 25 år for å kunne føre Kruserbåter. Det kan være to registrerte båtførere per medlemskap. Begge disse må ha fylt 25 år, bo i samme husstand, ha båtførerbeviset og gjennomført digital og praktisk onboarding. Disse begrensningene settes grunnet forsikring og beregning av tilgjengelighet i flåten.