Vi skaper et bekymringsfritt båtliv for mennesker og miljø!

Vår motivasjon


Til enhver tid ligger svært mange båter i havn – selv på de fineste sommerdagene. I tillegg har vi selv opplevd å stå på venteliste i flere år for å få båtplass sentralt i Oslo. Det finnes mange havner, og veldig mange båter. Det er unødvendig at så mange plasser skal være opptatt av båter som ikke er i bruk. Med vårt konsept kan vi utnytte båt-ressursene langt bedre, uten at det går på bekostning av kvalitet og opplevelser.

Da vi satt oss inn i hvor forurensende båtbruken i Norge faktisk er, vokste lysten til å skape endring. Nå har vi begynt arbeidet med å bytte ut tradisjonelt fossilt båtliv i Norge med et stillere, smartere og miljøvennlig alternativ som passer de fleste.

I dag jobber Kruser ikke bare med å tilby folk et bekymringsfritt båtliv; vi jobber også mot å gjøre nullutslipp på fjorden til den nye normen! Om vi skal nyte naturressursene og det herlige båtlivet, må vi sørge for å ta godt vare på miljøet samtidig!

Vårt konsept

Null utslipp!

En liter bensin slipper ut 2,65 kg CO2 (Fornybardirektivet). Ved elektrisk motordrift vil derfor redusere klimaavtrykket ditt betraktelig sammenliknet med fossile alternativer.

Bunnstoff inneholder 25% mikroplast og 16% giftstoffer (Biocider). Vi unngår tradisjonelt bunnstoff og prøver ut miljøvennlige alternativer. Båtdeling med nullutslippbåt er et viktig miljøtiltak som reduserer medlemmenes personlige klimautslipp og utslipp av miljøgifter i sjøen – uavhengig av om du bruker båt mye eller lite. I vår båtpool reduseres utslippene per bruker med minst 95%.

Bedre utnyttelse av brygge og båt

En «pool» baserer seg på at flere personer har tilgang og mulighet til å bruke samme gjenstand. Når en pool er godt organisert vil ressursene utnyttes optimalt og skape fordeler for både brukerne og miljøet. På sikt vil vi sammen med våre medlemmer bidra til FNs bærekraftsmål.

De egenskapene vi mener må ligge til grunn for at en båtpool skal fungere godt er:

  • Det gjennomføres en «onboarding», for å bli kjent med båtene før første tur.
  • Alle medlemmer kan bruke båter på flere lokasjoner.
  • Det er alltid flere båter på samme lokasjon.
  • Det er enkelt  å reservere båt.
  • Båtene gjennomgås etter bruk og holdes alltid i god stand.

Hvem er vi?

Christer Ervik

Christer Ervik

Daglig leder og co-founder

Christer har vokst opp med båt, og brenner for nyttig bruk av ressurser i en verden med store klima- og miljøutfordringer. Han har bakgrunn fra finans og forsikring, nettverksbygging for ledere, samt ulike oppstartsvirksomheter. Han har utdannelse innen HR og ledelse fra Høyskolen Kristiania og Entreprenørskap og innovasjon fra NMBU.

Hege Kolberg

Hege Kolberg

Presse- og samfunnsansvarlig

Hege jobber med kommunikasjon og presse i Kruser AS. Hun er vokst opp ved sjøen, og har erfaring både med seil- og motorbåt. Hege har solid bakgrunn fra markedsføring, PR, kommunikasjon, salg og produktforvaltning. Hun har jobbet med både internasjonale og nasjonale bedrifter, samt startups.

Kjetil Taksdal

Kjetil Taksdal

Innholdsprodusent / Markedsfører

Kjetil har bred erfaring med produksjon av innhold. Han har i lang tid jobbet med produksjon av tekst, bilder og video. Han har vært mye engasjert i frivillighet innenfor idretten, og er selv en lidenskapelig tennisspiller. Han har universitetsutdanning innenfor film & TV, samt i medier & kommunikasjon. Kjetil har tidligere jobbet som fotograf, videograf, journalist og tenniscoach.

Tom Sinding-Larsen

Tom Sinding-Larsen

Båtmester

Tom har alltid hatt en stor lidenskap for båt. Han har jobbet mye både som fører av større båter i forbindelse med events, så vel som med båtstell og vedlikeholdsarbeid av alle slag. I tillegg har Tom tidligere jobbet som fotograf.

Johan Randby

Johan Randby

Teknologiansvarlig

Johan er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har lang erfaring fra IT-bransjen. For det meste har han jobbet som konsulent, men han har også utviklet produkter og ledet teknologiprosjekter. Han er glad i båtliv og er en ivrig kajakkpadler.

Carl Henrik Cappelen

Carl Henrik Cappelen

Medlemskonsulent

Carl H Cappelen jobber med oppbygging og utvikling av medlemsnettverk og relasjoner. Carl har erfaring med forretningsutvikling innenfor oppstartsbedrifter, samt samt salg og operasjonell drift.

Styret

Jon Lindhjem Nybakke

Jon Lindhjem Nybakke

Styreleder

Startet sitt første selskap i 2001, og har bygget opp flere virksomheter stein på stein med fornøyde kunder, og utvikling av et dyktige team innenfor forretningsområdet Facility Management. I dag omsetter hans selskaper for over 50 millioner og har over 60 ansatte. Jon har praktisk erfaring fra utvikling og drift av forretninger med flere lokasjoner, oppkjøp, fusjon samtidig som det opprettholdes en høy service og gjennomføring av daglig drift.

Karl Fredrik van der Lagen-Larsen

Karl Fredrik van der Lagen-Larsen

Styremedlem

Siviløkonomi/MBE fra Handelshøyskolen BI 2005. Bred erfaring fra ledelse, økonomistyring samt Lean IT- og prosessoptimalisering, og adm.dir i Vertikal Helse (Norges største leverandør av helseforsikring). Er i dag daglig Leder og partner i eiendomsutviklingsselskapet Novium Eiendom AS, rådgiver og privatinvestor i start-ups / scale-ups, gjennom sitt heleide selskap Nouveaux Invest AS.

Christer Ervik

Christer Ervik

Styremedlem

Master Entreprenørskap og innovasjon, NMBU. Har gått Gründerskolen på UIO, og har vært engasjert i flere startups før Kruser. Tidligere jobbet med produkt og tjenesteutvikling av nye tjenester samt salg av finans og forsikrings produkter.

Hege Kolberg

Hege Kolberg

Styremedlem

Høyskolekandidat Økonomi og administrasjon. Tradisjonell og digital markedsføring, PR, kommunikasjon, salg.
Erfaring fra store bedrifter (Canon Norge, Sønnico) så vel som start up.

Johan Randby

Johan Randby

Styremedlem

Sivilingeniør i Kommunikasjonsteknologi NTNU. Prosjektledelse, produktutvikling SW/HW, IT sikkerhet. 12 års erfaring fra IT-bransjen i firmaene IBM, Cisco, Eaton og Knowit.