E-post: kontakt@kruser.no

Vi ønsker et bekymringsfritt båtliv for mennesker og miljø! 

merker_u._bakgrunn

Vår motivasjon

 

Til enhver tid ligger svært mange båter i havn – selv på de fineste sommerdagene. I tillegg har vi selv opplevd å stå på venteliste i flere år for å få båtplass sentralt i Oslo. Det finnes mange havner, og veldig mange båter. Det er så unødvendig at så mange plasser skal være opptatt av båter som ikke er i bruk. Vi mener det er mulig å utnytte båt-ressursene bedre, uten at det går på bekostning av kvalitet og opplevelser.

Deling av alt fra hus til sparkesykler er nå vanlig, og vi har tro på at deling av båt både er lønnsomt, tidsbesparende og – ikke minst – vil bidra positivt til miljøet! Når vi satt oss inn i hvor forurensende båtbruken i Norge faktisk er, vokste lysten til å skape endring. Slik startet en spennende reise for oss som selskap.

I dag jobber Kruser ikke bare med å tilby folk et bekymringsfritt båtliv; vi jobber også mot å gjøre nullutslipp på fjorden til den nye normen! Om vi skal nyte naturressursene og det herlige båtlivet, må vi sørge for å ta godt vare på miljøet samtidig!

Les mer om vårt miljø-engasjement, og vår motivasjon til å jobbe for endring, på siden "Båtliv uten utslipp!"

NULL UTSLIPP!

En liter drivstoff slipper ut ca 2 kg CO2.. Ved elektrisk motordrift vil du redusere miljøavtrykket betraktelig. På sikt ser vi for oss at også andre drivstoffmuligheter kan tilbys, f.eks. hydrogen.

Bunnstoff inneholder 25% mikroplast og 16% giftstoffer. Båtdeling er et tiltak som reduserer ditt personlige utslipp av miljøgifter i fjorden - uavhengig av om du bruker båt mye eller lite. I vår båtpool reduseres utslippene per bruker med minst 95%. Samtidig som vi ikke vil bruke tradisjonelt bunnstoff på våre båter.

 

BEDRE UTNYTTELSE AV BRYGGE OG BÅT

En «pool» baserer seg på at flere personer har tilgang og mulighet til å bruke samme gjenstand. Når en pool er godt organisert vil ressursene utnyttes optimalt og skape fordeler for både brukerne og miljøet. På sikt vil vi sammen med våre medlemmer bidra til FNs bærekraftsmål.

De egenskapene vi mener må ligge til grunn for at en båtpool skal fungere godt er:

  • Det gjennomføres en "onboarding", for å bli kjent med båtene før første tur.
  • Alle medlemmer kan bruke alle båtene.
  • Det er alltid flere båter på samme lokasjon.
  • Det er enkelt  å reservere båt.
  • Båtene gjennomgås alltid etter bruk.

Hvem er vi?

P1011582

Christer Ervik

Daglig leder og co-founder
Christer har vokst opp med båt, og brenner for nyttig bruk av ressurser i en verden med klima- og miljøutfordringer. Han har bakgrunn fra finans og forsikring, nettverksbygging for ledere, samt ulike oppstartsvirksomheter. Han har etterutdanning innen HR og ledelse fra Høyskolen Kristiania, samt Entreprenørskap og innovasjon fra NMBU.
P1033095-Edit

Hege Kolberg

Community Manager
Hege er Community Manager og deleier i Kruser AS. Hun er vokst opp ved sjøen, og har erfaring både med seil- og motorbåt. Hege har solid bakgrunn fra markedsføring, PR, kommunikasjon, salg og produktforvaltning. Hun har jobbet med både internasjonale og nasjonale bedrifter, samt startups.
P1011804-Edit

Kjetil Taksdal

Kommunikasjonsansvarlig
Kjetil har bred kommunikasjonsfaglig bakgrunn, har vært mye engasjert i frivillighet innenfor idretten, og er selv en lidenskapelig tennisspiller. Han har universitetsutdanning innenfor film & TV, samt i medier & kommonikasjon. Kjetil har tidligere jobbet som fotograf, videograf, journalist og tenniscoach.
P1011538

Tom Sinding-Larsen

Båtmester
Tom har alltid hatt en stor lidenskap for båt. Han har jobbet mye både som fører av større båter i forbindelse med events, så vel som med båtstell og vedlikeholdsarbeid av alle slag. I tillegg har Tom tidligere jobbet som fotograf.
P1033169-Edit

Johan Randby

Teknologiansvarlig
Johan er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har lang erfaring fra IT-bransjen. For det meste har han jobbet som konsulent, men han har også utviklet produkter og ledet teknologiprosjekter. Han er glad i båtliv og er en ivrig kajakkpadler.
Kruser logo black