Nå begynner det å komme helt elektriske alternativer på det norske båtmarkedet, skriver Side3 og omtaler modellen Kruser tilbyr i sin elbåtpool.

5. – 9. september arrangeres Båter i sjøen på Aker brygge  der  blant annet GreenWaves 610 vises. Side 3 skriver både om båten og hvordan forretningidéen bak GreenWave oppsto.

Nå begynner det å komme helt elektriske alternativer på det norske båtmarkedet.

For rundt 10 år siden bestemte Ole Jakob Salomonsen seg for å elektrifisere familiens gamle tresjekte som han synes var tungstartet og støyende. Sjekta slapp også inn vann fra ett par ødelagte spant under motoren, som trolig var knekt på grunn av vibrasjoner.

Forbrenningsmotoren ble erstattet av en elektromotor, og resultatet ble at båten sluttet å lekke, ble lydløs og lettere å håndtere for alle i familien, ifølge Salomonsen. Båten hadde kun en liten spak for manøvrering, men elektromotorens umiddelbare moment gjorde den enkel i bruk.

Da en ferienabo fikk prøve båten og sporenstreks bestilte tilsvarende elektrifisering av sin trebåt, var en forretningsidé født.

Elektrisk snekke

Green Waves AS ble stiftet i 2017 av Ole Jakob Salomonsen, Ida Salomonsen Thorrud, Carl Fredrik Salomonsen og Karsten Emil Salomonsen. Selskapet er lokalisert på Gjeving i Tvedestrand kommune.

Nå er selskapet markedsklare med den åpne båten GreenWaves 601 som har premiere på Båter i Sjøen. GreenWaves 601 er en romslig 20-fots tverrhekket fritidsbåt med midtkonsoll. Standardmodellen kommer med en 7,5 kW motor (10 hk) og 10 kWh batteripakke.

Maks hastighet er fem-syv knop og båten er godkjent for åtte personer. Den har enkel adkomst til badeplattformen og standardutgaven koster fra 369 900 kroner. 601 kan også leveres med ekstrautstyr som ekstra batterikapasitet, høykalesje eller havnekalesje, badetrapp, kjøleskap, høyttaleranlegg, ekkolodd og dusj (ferskvann). Den elektriske båten blir også tilgjengelig gjennom båtpoolen Kruser.

Du kan lese hele artikkelen her.

Følg oss gjerne på Facebook, LinkedIn og Instagram og nyhetsbrev så vet du alltid hva som skjer med Kruser!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *