Redningsselskapet gjennomgår sikkerhet med redningsvester

– Nå gleder jeg meg til første tur på onsdag, smiler Heidi. 

Heidi en er en av de som har kjøpt medlemskap i Kruser for årets sesong.
Når sjøen skal nytes, er det godt å vite at en gjør det på en sikker måte. Derfor er informasjon om sikkerhet godt å ha i bagasjen før første tur.

Opplæring med båt og sikkerhet

Kruser hadde sitt første medlemstreff den 23. juni 2020 der noe av hensikten var at medlemmene skal bli trygge på sjøen, og kunne nyte årets sesong. 

Kvelden ble startet med generell informasjon, før tema rundt ulike utfordringer og spørsmål rundt booking ble tatt opp. Deretter gjorde Redningsselskapet  en gjennomgang med sikkerhet. 

– Sikkerhet på sjøen blir ekstra viktig i år, sier Erik i Redningsselskapet. 

Han viser til at korona fører til en ekstra travel sommer for Redningsselskapet fordi flere ferierer hjemme. I hele fjor så hadde de 408 utrykninger. Hittil i år har de allerede passert dette antallet. 

“En redningsvest er ikke bare en redningsvest”, påpeker Erik som nevner viktigheten av å sjekke og kontrollere vestene jevnlig. Videre ble det demonstrert hvordan en forsikrer seg om at  redningsvestene fungerer.

LES OGSÅ: Slik tar du årlig vedlikehold på vesten

Ser frem til å nyte sjøen

Videre fikk medlemmene tatt en titt på den nye båten som ble brukt på medlemstreffet, noe som vekket mange smil. “Tanken er å nyte fjorden uten støy”, forteller Heidi, som vektlegger at hun gleder seg til årets sesong.

– Det bråker alltid med vanlig båtmotor. Elbåter går uten motorstøy, så det er enklere å nyte stillheten og snakke sammen, påpeker hun.

Heidi forteller at hun vurderte å kjøpe egen båt, før hun meldte seg inn i Kruser. “Det blir et enklere regnestykke nå”, sier Øystein som har eid båt før. Han viser til at det blir lettere å regne på hva hver tur koster med medlemskap. Samtidig påpeker han verdien av å slippe arbeidet med å eie egen båt.

Mer tid på sjøen

“Dette blir artig å prøve”, fortsetter Øystein, som forteller hvor mye slit han opplevde med å ha båt før. Dette var med på å vekke interessen for å være med i båtpool hos Kruser. Han fremhever viktigheten av å få båt når når han har lyst. Heidi nevner den positive effekten på miljø med elbåt.

– “Jeg tok kontakt fordi dette ville jeg være med på. Dette blir fremtiden”, sier hun.

Heidi går for å hente redningsvestene hun har kjøpt hos Redningsselskapet med medlemsrabatt. På fjorden kommer sikkerheten først, og Kruser sitt første medlemstreff er dermed gjennomført. 

Da gjenstår det bare å si god tur! 

Vil du vite mer om hvordan du kan bli medlem i Kruser? Les mer her!